"Nu mor caii când vor câinii..." aşa zicea Bunicu' lu' Rici

luni, 10 octombrie 2011

SITUAŢIUNEA DE LA REALITATEA TV

LUPTA ÎN e-MAIL-uri

Pentru colegii mei de la RealitateaTV, pentru foştii colegi de la RealitateaTV, actuali angajaţi la RTV şi pentru colegii de la RTV - toţi, posesori de adrese de e-mail @realitatea.net - săptămâna trecută a fost Săptămâna luptei în e-mail-uri. Cred că cea mai mare distracţie s-a consumat la Departamentul IT căruia i s-a cerut şi dintr-o parte, şi din cealaltă, publicarea de e-mail-uri către toţi deţinătorii de adrese @realitatea.net. E adevărat, acest domeniu de e-mail este încă proprietatea d-lui Ylan Shwartzenberg, aşadar d-l Ylan dă dovadă de mărinimie când îl lasă pe d-l Ghiţă să folosească acelaşi canal de comunicare inclusiv cu angajaţii RTV,  prin adresele de e-mail @realitatea.net. Aşa am primit şi eu (încă posesor de contract Realitatea Media S.A.) direct de la sursă, mesajele celor două tabere. Nu că nu le primeam oricum... 

Acum, la început de săptămână, voi încerca să înţeleg situaţiunea de la RealitateaTV pentru a vedea cum voi merge mai departe în viaţă? Este, de fapt, întrebarea pe care şi-o pun majoritatea colegilor RealitateaTV, RealitateaTV-RTV sau doar RTV, depinde de la caz la caz, cine, ce contract/contracte a semnat, de cine şi cum a fost şantajat.

Suntem în data de joi, 6 octombrie a.c. la ora 10.37 când în căsuţele noastre de poştă electronică, poştaşul a adus mesajul doamnei Irina Chirică (pentru cei mai mulţi, care nu ştiu cine este doamna Irina Chirică şi de ce a lăsat în cutiile noastre poştale un mesaj, vă spun eu, este preşedintele Consiliului de Administraţie de la Realitatea Media S.A., deci nu are treabă cu angajaţii (doar ai) RTV). Poştaşul nostru de poştă electronică, poştaş care - cum vom vedea - sună întotdeauna de două ori ba, a sunat de mai multe ori, ce mesaj ne-a lăsat? Unul din care am aflat că: între Asesoft şi Realitatea Media S.A. nu mai există niciun contract; că din acel moment Asesoft nu mai are nicio treabă cu Realitatea Media S.A.; că Realitatea Media S.A. este condusă de "doamna Irina Chirică în calitate de Preşedinte Executiv şi de d-l Sorin Enache în calitate de Director General"; că noii şefi sunt... (aici urmează o listă de noi şefi, unii dintre ei vechi) fără să se spună ce s-a întâmplat cu cei vechi-vechi (Cătălin Popa, de exemplu sau Eugen Chelemen sau Letiţia Zaharia); (la fel a procedat şi d-l Ghiţă când a adus garnitura Chelemen în primăvară, la vremuri noi, tot noi); că aceste persoane (din listă) sunt singurele abilitate să ia decizii în interiorul departamentelor Realitatea Media S.A.; că salariile care urmează să fie achitate la 15 octombrie pentru munca depusă în septembrie, vor fi plătite de Realitatea Media S.A. Niciun cuvânt despre RealitateaTV - probabil pentru că toată lumea ştie că RealitateaTV aparţine Realitatea Media S.A., deci nu mai era nevoie de această precizare. Probabil. Un comunicat sec, aşadar, transmis de la înălţimea mesei de Consiliu, aşa cum şade bine unei comunicări într-o atare situaţiune când doi spun "e a mea/ba-i a mea!". Nu am găsit nicio fotografie cu domana Chirică să o postez aici, aşa că dacă paznicii îi permit să intre în sediul RealitateaTV, aveţi toate şansele să nu ştiţi pe lângă cine treceţi.

Acum, cei care citiţi aceste rânduri, vă aşteptaţi să continuăm cu următorul mesaj, cel de răspuns la mesajul doamnei Chirică.

Eroare! Pentru că la ora 11.33, în aceeaşi zi şi acelaşi an, a fost trimis un mesaj AMENDĂ CNA, pentru emisiunea Realitatea te priveşte, mesaj din care aflăm că RealitateaTV a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că "nu a respectat principiile unei informări verificate, echilibrate şi imparţiale a telespectatorilor, astfel încât aceştia să-şi poată forma în mod liber o opinie cu privire la subiectul dezbătut". Emisiunea cu pricina a fost difuzată în primăvară când contractul Asesoft-Realitatea Media S.A. era cât se poate de valabil. Întrebare: cine plătesşte amenda? RTV sau Realitatea Media? Altă întrebare: cu amenzile primite de-a lungul timpului pentru emisiunea Realitatea te priveşte (de-o pildă) s-ar putea plăti o petrecere cu întreaga redacţie? Cătălin Popa ce părere are?


Propunere pentru noua siglă RTV
IPOCRIZIA DOMNULUI SEBASTIAN GHIŢĂ
După acest intermezzo, să vedem ce răspuns a primit doamna Irina Chirică, de la chiar domnul Sebastian Ghiţă, în aceeaşi zi şi acelaşi an, la ora 12.05:
"Dragi colegi,

Stiu ca va e greu sa mai cititi un nou mail din partea managementului.
Credeti ma ca mie imi este mult mai greu sa l scriu.
Astazi, functionarea noastra are loc in cadrul companiei RTV Satellite.
Aceasta este o companie creata pentru a asigura plata salariilor si a asigura fluxul de productie.
Situatia companiei Realitatea Media nu permitea continuarea activitatii din cauza proastelor relatii cu furnizorii de fluxuri de stiri, furnizorii de comunicatii, satelit, servicii IT, alte utilitati.

In stilul sau SO Vantu a pacalit o multime de parteneri si creditori privati si de stat, care nu mai pot si nu mai doresc sa lucreze cu compania Realitatea Media.

Pt ca noul administrator nu a reusit sa ajute in aceasta situatie am construit aceasta companie numita RTV.
Datoria mea este ca statia sa emita iar voi sa aveti un loc de munca sigur, cu taxele la stat platite.
In compania RTV Satellite organizarea ramane cea agreata deja.
Sunt convins ca aceste declaratii ciudate din partea actionarilor, administratorilor, fostilor actionari, nu va mai influenteaza asa de mult.

Spor la treaba !"

Adică domnul Sebastian Ghiţă, dacă am înţeles eu bine, ne spune nu mai luaţi în seamă declaraţiile ciudate făcute de diverşi, vedeţi-vă de treabă, eu vă plătesc. Această comunicare a fost pentru angajaţii RTV, acea companie  creata pentru a asigura plata salariilor, creaţie de-a domnului Ghiţă din luna aprilie pentru plata salariilor din luna septembrie!  Dacă domnul Ghiţă nu e nici Mafalda, nici Nostradamus, dacă nu a premeditat în niciun fel situaţiunea de acum, atunci, creaţia sa din luna aprilie este doar o întâmplare fericită pentru angajaţii Realitatea Media de atunci, RTV de acum, pe principiul pionierii de azi, uteciştii de mâine. Este surpinzător cum domnul Sebastian Ghiţă, care pe vremea pionierilor se juca la nisip (mă repet), în nevinovăţia sa infantilă, pe vremea când noi, ăştia mai bătrâni, distrugeam ţara, astăzi, acelaşi domn Ghiţă stăpâneşte atât de bine odioasele metode prin care comuniştii de ieri, capitaliştii de mâine dau dovadă de atâta ipocrizie! Domnul Ghiţă, capitalist din noul val, nu vrea profit! Domnul Ghiţă nu vrea o televiziune pe care să o folosească în avantajul său – nu orice televiziune ci RealitateaTV – la apropiatele alegeri, domnul Ghiţă este interesat doar ca angajaţii RTV care-şi manifestă potenţialul creator la RealitateaTV, să fie plătiţi, să aibă un loc de muncă sigur şi să aibă taxele plătite la stat! (aici cred că domnul Boc, dacă a citit mesajul, a simţit plăcere pe undeva). Cu alte cuvinte, el, d-l Ghiţă, când a văzut în ce hal a adus SO Vantu Realitatea Media, în stilul pe care domnul Ghiţă îl cunoştea, el, d-l Ghiţă, cunoscând stilul, nu şi-a propus nimic altceva în viaţă decât să ia sub aripa sa protectoare angajaţii Realitatea Media, aflaţi în pericol de moarte din cauza administrării frauduloase a domnului SO Vantu. Să vezi şi să nu crezi! Domnul Sebastian Ghiţă devine, astfel, în peste 20 de ani de capitalism post-comunist, primul patron vizibil de stânga, clar socialist şi liber-schimbist, care când vede o companie falimentată de un patron hulpav, tot ce-şi doreşte este să protejeze angajaţii acelei companii, să le plătească taxele la stat şi să-i ia în ograda sa cu totul, că aşa e domnul Ghiţă, suflet mare, remuneraţie mică, după buget! Acum, vorbim de o televiziune. Dar dacă mâine-poimâine d-l Ghiţă ar afla, de pildă, că... un trust de pompe funebre ar fi într-o situaţie delicată, ce ar face domnul Ghiţă? Ar înfiinţa repede o firmă Pomenirea s.r.l. special pentru salvarea angajaţilor trustului şi peste vreo jumătate de an i-arangaja pe toţi şi astfel activitatea pompelor funebre ar continua cu succes. Măi să fie! Aşa, doar din dragoste pentru semenii... încă vii. V-am salvat! spune domnul Ghiţă de pe marginea gropii...

ISTERIA DOMNULUI EUGEN CHELEMEN CEL FĂCĂTOR DE AUDIENŢE
Pe vremea când şefii cei mari se luptau în e-mail-uri către tot poporul, unii mai şi munceau. Domnul Eugen Chelemen, de exemplu. Adică cineva trebuia să aibă grijă şi de emisie în joia schimbului de mesaje Chirică/Ghiţă. Domnul Eugen Chelemen, tot pentru cine nu ştie, este redactor-şef multimedia RTV aşa cum domana Letiţia Zaharia-Bădescu este producător general RTV, ambii se manifestă creator la RealitateaTV, deci dumnealor sunt dintre cei pe cere nu-i priveşte mesajul doamnei Chirică ci doar mesajul domnului Ghiţă. Ei bine, vineri, cam pe vremea când Solange trimite audienţele (mai exact la ora 9.36), domnul Chelemen a transmis următorul mesaj triumfalist, vag futurist şi profund jegoşist (eu am inventat acest cuvânt, pentru Eugen special, staţi liniştiţi):
"Dragi colegi,

Vă mulţumesc!!!

Vă mulţumesc pentru că aţi demonstrat încă o dată că voi faceţi
REALITATEA şi nu un grup de inconştienţi! Într-o zi în care am fost
terorizaţi cu Poliţia la uşă şi cu tot felul de mesaje aiuritoare,
Realitatea TV a obţinut audienţe remarcabile. Am bătut concurentul
direct Antena 3 cu o medie de 1,2 la 0,7 pe TARGET, iar pe URBAN am
obţinut un scor de 1,2 (139 de mii de telespectatori pe minut s-au uitat
la Realitatea)la 0,9 (doar 108 mii de telespectatori s-au uitat la Antena
3).
Vă felicit din tot sufletul pentru că rezistaţi să vă faceţi datoria
corect şi cinstit! Vă felicit că demonstraţi un lucru foarte important:
meseria nu ne-o poate fura nimeni!

EUGEN CHELEMEN
redactor-şef multimedia RTV

Mărturisesc, după ce am citit acest mesaj, primul meu imbold a fost să dau fuga în redacţie, să dau buzna în hală, să-l caut cu înfrigurare pe Chelemen, să-l găsesc, să-l cuprind în braţe, să mă uit fix în ochii lui şi să-i spun : EUGEN, TE URMEZ! TOT ÎNAINTE! şi apoi să-l pup pe gură. Şi acum mă întreb ce m-a făcut să nu-mi urmez pornirea? Poate poate pentru că diferenţa de bătaie la adresa Antenei nu a fost destul de mare (pentru mine)? Poate gândul că în condiţii vitrege, cu Poliţa la uşă, rezistenţa eroică pe baricadele luptei pentru Realitatea l-a dus pe Eugen pe culmile succesului? Sau poate că nu ştiu ce meserie are Eugen şi nu i-o fură nimeni? Nu, nimic din toate astea nu m-a oprit să merg în redacţie... decât un singur lucru: mi-era imposibil să-l pup pe gură la final.


DOMNUL YLAN INTRĂ ÎN SCENĂ CEVA MAI VIGUROS
Sper că nu ca un răspuns la mesajul redactorului-şef multimedia de la RTV ci pur şi simplu din dorinţa de comunicare cu masele, vineri, la ora 12.27, acelaşi poştaş iubit de toţi pe toate părţile, a transmis următorul mesaj:
Dragi colegi,
-          Actionariat:
Detin in nume propriu 92% din actiuni; tranzactia este irevocabila; pentru
cei care au avut curiozitatea (colegi din presa sau reprezentanti ai unor
"institutii") acest fapt apare negru pe alb la Registrul Comertului din
Cipru si de asemenea este vizibil  ca nu exista vreo ipoteca sau orice alt
fel de gaj sau conditionare pe actiunile mele.

-          Cuplul SOV - ELAN:
Am cumparat de la el trustul. IREVERSIBIL.

- Este adevarat ca exista o suma de bani intr-un cont "escrow" suma pe care
eu nu o mai detin odata virata in respectivul cont, dar pe care nici SOV nu
o poate  accesa pana cand avocatii mei si avocatii lui nu finalizeaza
negocierile referitoare la problemele financiare pe care le-am descoperit
ulterior tranzactiei; indiferent de suma asupra careia vor cadea de acord
avocatii, tranzactia nu este afectata in nici un fel.

Daca precum spune Sebi, a face afaceri cu Vantu e un pacat, atunci
contractul lui de management este mult mai "pacatos" decat simpla mea operatiune de achizitie.

-          Sebi:
Un om caruia i-am oferit continuarea contractului si/sau actiuni.
Din pacate nu a dorit decat sa-si incerce norocul pe banii mei...

-          Reorganizarea judiciara:
Am inceput acest procedeu din care vom iesi cu brio deoarece:
-          Sebi a insistat personal.
-          Desi era obligat prin contract sa plateasca salariile si toate
cheltuielile aferente, Sebi uita numeroase persoane in ziua platii
salariilor, cat despre restul taxelor si impozitelor nu mai vorbesc.
-          In perioada contractului de management datoriile firmei au
crescut exponential (nici macar satelitul care este vital pentru orice
televiziune nu a fost platit!!!)
-          Am considerat ca reorganizarea este unica miscare vitala pentru
redresarea companiei.
-          Incetarea Contractului de Management:
-          Administratorul judiciar, numit de justitie, Rovigo/ Avocat
Deleanu a anulat definitiv si irevocabil contractul de management.
-          Personal cred ca a luat cea mai corecta decizie pentru ca:
- Luna de luna a omis sa plateasca multor angajati.
- A marit gradul de indatorare al firmei catre furnizori si catre stat,
acest lucru ducand la intrarea firmei in insolventa.
- A intrat cu bocancii in grila editoriala eliminand diverse emisiuni cat si
vedete importante de pe sticla.
- A folosit postul, emisiunile si angajatii in scopuri proprii si personale.
- Dar cel mai grav lucru este incercarea disperata si frauduloasa de a
utiliza angajatii, sigla, licenta, studiourile si echipamentele Realitatii
pentru a naste o noua televiziune proprie fara nici un drept.

            -  Status actual:
            - Eu finalizez in 3 saptamani noul sediu la Willbrook de unde,
incepand cu 1 noiembrie vom emite cu sigla Realitatea din studiouri noi si cu echipamente
noi.
           - Avocatii mei depun multiple plangeri penale la adresa lui
Sebi.
            - Administratorul Judiciar asistat de justitie si de politie va
prelua foarte curand controlul normal si legal asupra sediului din Casa Presei pentru ca aceasta
stare de captivitate poate functiona doar in mintea lui Sebi.
- Unicul si fragilul fir care-l desparte pe Sebi de cosul de gunoi al
istoriei este contractul pe spatiu, ilegal facut si pentru care exista o
plangere penala, pentru ca in rest, azi, nu mai are nici un drept
managerial, administrativ cat despre proprietate nu mai spun...asa ca va rog
respectuos sa nu credeti nici una din multiplele lui povesti nemuritoare. 
 
- Concluzii:
1. Va garantez personal plata salariilor pe 15 octombrie (desi banii munciti
de voi si incasati din publicitatea lunii septembrie s-au dus deja in contul
Asesoft).
2. Va rog pe toti sa rezistati cu stoicism pana reuseste justitia sa intre-n
actualul sediu sau in cel mai rau caz pana la 1 noiembrie cand va astept in
noul sediu Willbrook.
3. Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebi
si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple
infractiuni civile sau penale.
4. Nu recomand nimanui sa-si dea demisia si va informez ca nimeni nu va
poate obliga sa faceti acest lucru

*  Plastic vorbind, am cumparat un autobuz si ma uit siderat cum fostul
sofer (dat deja afara) incearca sa fuga cu tot cu autobuz, cu pasageri cu
tot si cu bagajele tuturor si cu banii incasati pe bilete, fara sa inteleaga
ca mai devreme decat intelege el urmeaza un final dezastruos!

Cu respect,

Elan Schwartzenberg

Pentru orice intrebari sau raspunsuri, va rog pe  mail:
tamara.batrinache@seaview.ro  sau prin sms ..........

Pentru ca intuiesc adresa de mail de pe care v-am scris va fi piratata
instant..."

Din tot mesajul, mărturisesc, cel mai mult mi-a plăcut pasajul cu autobuzul şi şoferul său.  
Autobuzul RTV despre care d-l Ylan nu ştie că este primul SNG al noii televiziuni
 M-a mai bucurat faptul că nu mă număr printre potenţialii infractori care au semnat cu RTV (asta prin grija domnilor Popa şi Chelemen, cu concursul doamnelor Zaharia-Bădescu, Gheorghe şi Niculescu). Aviz amatorilor!

Plata salariilor şi recomandarea ca nimeni să nu demisioneze, în schimb, le iau în serios. Deşi, dacă cineva, într-un moment de rătăcire a demisionat de la Realitatea Media, nu văd din ce motiv nu e posibil să fie reangajat, dacă este un element de valoare, mai cu seamă, expulzat de echipa Ghiţă! 
Am o întrebare, totuşi? De unde ştie echipa Ghiţă cine a demisionat şi cine nu de la Realitatea Media? Dacă eu vin mâine şi spun "am demisionat!" şi nu-i aşa, cum se află asta? Cred că singura metodă este următoarea (adică dau cu presupusul, nu spun că e aşa): 1.domnul Ghiţă să urmărească telefoanele angajaţilor, să vadă cine cu cine vorbeşte şi dacă în convorbiri apare Realitatea Media S.A. pomenită ca o firmă la care vorbitorul mai are contract (aici poate să fie folosit un soft de recunoaştere vocală a cuvinteleor Realitatea Media) şi 2. să urmărească ce cheltuieli vor avea angajaţii RTV iar cine e suspectat că a cheltuit preţ de două salarii e clar că nu a demisionat de la Realitatea Media S.A. Asta, cu demisia de la Realitatea Media S.A. e ca aia potrivit căreia miliţianul îmi dă amendă dacă mănânc la volan. Dar n-o poate face decât dacă dovedeşte că eram cu cârnatul în gură. D-voastră, d-le Ghiţă, cum procedaţi?

CE-I DOARE PE OAMENI
Întotdeauna mi-au plăcut lucrurile simple. Cui nu-i plac? De exemplu, până la deunţări de contracte şi lupte intestine... mă întreb... acei oameni care acum sunt confuzi, nimeni nu mai ştie dacă lucrează la Realitatea TV, Realitatea Media sau RTV... oamenii vor doar să ştie că vor primi salariul... acei oameni, în funcţie de ce criterii aleg sau nu? Salariul le-a fost garantat de ambii patroni... Bun. Ştiu că pare hilar, domnunle Ylan, dar oamenii se gândesc "semnez cu RTV pentru că vine iarna şi cum ajung eu la Otopeni? Mai bine să lucrez tot în Casa Presei...". E aiurea, ştiu, dar oamenii aşa gândesc. V-aţi pus problema? Sau d-voastră cum ajungeţi la Otopeni? Cu 783?
Apoi, am primit un mesaj tulburător de la un coleg de la Tehnic. Omul este revoltat de ce se întâmplă. Vreau să-i protejez identitatea. Nu vrea să lucreze la RTV dar nici nu ştie dacă îi este garantat serviciul la RealitateaTV. Poate mesajul d-lui Ylan nu a fost destul de clar?
Un alt coleg, tot de la Tehnic, îmi trimite mesaje în care-mi spune cum domnul Cristi Nedelcu, numit director tehnic de doamna Irina Chirică, le spune oamenilor că dacă nu demisionează de la Realitatea Media nu vor lua salariul. 

Oameni buni,
Eu am fost, sunt şi voi rămâne angajat la Realitatea Media S.A. Ca voi toţi, am fost plătit de d-l Ghiţă pe baza contractului de management pe care acesta l-a avut cu Realitatea Media. În cazul meu, particular, d-l Ghiţă îmi este dator cu banii pe luna august şi 23 de zile din septembrie, dată la care mi s-a spus că nu voi mai face emisii la RealitateaTV. Unii dintre voi m-aţi întrebat "ce să fac?". Pot să vă răspund că să aveţi două sau mai multe contracte de muncă nu e ilegal atâta timp cât datoriile voastre faţă de stat sunt plătite. Din punctul meu de vedere, cum am mai spus aici în ultima vreme, domnul Sebastian Ghiţă şi locotenenţii săi nu vor altceva decât să fure RealitateaTV - pentru care invoncă plata unor sume de bani ridicole faţă de cât valorează cu adevărat, televiziunea. Afacerea RealitateaTV este treaba lor, a afaceriştilor. Nu pot să sfătuiesc pe nimeni, nimic. Spun doar că vreau să aleg singur la ce televiziune lucrez iar de opt ani lucrez la una de la care nu vreau să plec, nici dacă e pe cale să fie furată. În ultima vreme, colegi care au vrut să plece de la RTV şi să nu mai lucreze pentru RealitateaTV - operatori, editori de montaj, din redacţie Ema Zeicescu - veţi spune că este soţia lui Stegerean, adevărat, Cosmin Stan - soţia cui?, Adriana Nedelea - tot soţia lui Stegerean?, Ramona Popa - Stegerean câte soţii are?, Dana Geană - soţia lu' Calu', am fost la nuntă, Mitică Rahau - nu e soţia lui Stegerean, parol! Carmen Ghiţă - nu e soţia lu' Sebi, să mă scuze cei uitaţi... ei, aşadar, au plecat - au ales o altă televiziune pentru că aşa au vrut, nu pentru că au fost şantajaţi. Sper că la mai bine. Dacă nu faci... nu dregi... nu iei salariul arată că domnul Ghiţă şi ai lui NU  VĂ RESPECTĂ ABSOLUT DELOC! Domnul Ghiţă a învăţat lecţia plânsului la cadru şi vă spune "colegi", vă mângâie pe creştet "lăsaţi că vă dau eu salariile" de parcă-şi face pomană, în vreme ce nu vrea altceva decât să pună mâna pe televiziune pentru interesele sale mărunte, electorale şi de afaceri. Că pasionat teleast nu cred că a devenit, deşi, în afara cercului de afacerişti nu se prea ştia de existenţa sa, mai nou, de când stă printre vedete, a început să-i placă şi chiar se crede o vedetă.

Domnul Ylan cred că ar face bine să le spună oamenilor cum vor ajunge în luna decembrie la serviciu, la Otopeni. Ar avea mai mult de câştigat. Iar o mare încercare este data de 15 octombrie.

Personal, regret că cei doi nu au ajuns la nicio înţelegere. Anul trecut, d-l Vîntu a crezut că prin d-l Ghiţă găseşte un fraier pe banii căruia să salveze RealitateaTV dar mai departe domnia sa, domnul Vîntu, să manipuleze cu telefonul. Nu a fost aşa. D-l Ghiţa a avut şi are orgoliul ca pe banii săi RealitateaTV să facă ce spune el, nimeni altcineva. Între timp, a apărut domnul Ylan care nu a apucat să manipuleze pentru că vrea să se mute în alt cartier. Nu ştiu cine şi ce a blestemat această televiziune. Cred că blestemul vine de pe vremea când noi, RealitateaTV, îi număram banii Ioanei Băsescu să vedem din ce şi-a luat casă. Adică eram furioşi, cu alte cuvinte, de ce fata preşedintelui nu stă cu chirie? Cât timp RealitateaTV a fost cu adevărat independentă, a avut putere reală. Când telefoanele d-lui Vântu au vrut să facă din televiziune maşina sa Audi, totul a început s-o ia razna. Acum, domnul Ghiţă vrea să facă din Realitatea iPad-ul său. Într-o oarecare măsură, a reuşit, cu concursul foştilor oameni de încredere ai d-lui Vîntu care la prima ocazie i-au tras-o de nu s-a văzut. Intenţiile domnului Ylan nu sunt prea clare. Cert e că şi dumnealui, ca dealtfel şi domnul Ghiţă, vrea să dea salarii. Dacă RealitateaTV continuă să fie televiziunea făcută la telefon, atunci puterea postului va fi aceeaşi ca puterea tuturor celor aflaţi pe piaţă. Adică eu îl înjur pe Băsescu, mă vor iubi susţinătorii. Îl înjur pe Ponta, mă vor iubi susţinătorii. Mai greu e când o televiziune nu susţine pe nimeni anume dar pentru asta trebuie să convingă aşa cum a făcut-o cu ani în urmă RealitateaTV. Iar asta costă bani mulţi. Domnul Ghiţă nu e dispus să plătească decât banii necesari pentru confiscarea televiziunii. Domnul Ylan vrea să facă o afacere şi are avantajul că încă nu a făcut prostii. Cât de dispus este să plătească pentru echidistanţă, nu ştim. Întotdeauna, cel care are viitorul în faţă, încă nu a greşit. Deşi, ceva mai multă comunicare şi mai clară din partea domnului Ylan, n-ar strica.

Sper ca istoria televiziunii din România să reţină acest episod pentru ca generaţiile viitoare să ştie ce NU trebuie să facă în lupta oarbă pentru putere şi bani a celor pretinşi binefăcători providenţiali: aici l-am numit pe domnul Sebastian Ghiţă.

PS1 - Pagina interviului meu de la paginademedia.ro arăta azi de dimineaţă următorul mesaj:
(click pe imagine pentru mărire)


E o minciună, credeţi-mă! Nu e niciun atac. RTV, vă rog să nu preluaţi acest anunţ războinic, e o cacealama.

PS 2 - Acest articol este un pamflet. Spun asta, deşi ştiu că voi fi condamnat la moarte pe viaţă de acţiunile juridice ale colegilor de la RTV. Nu uitaţi boii de la bicicletă!

PS 3 - Marilena Nedelcu şi ceilalţi care speraţi să rămâneţi şefi pe viaţă, vă rog nu mai presaţi oamenii să demisioneze. Gestul nu are valoare decât în capetele voastre... Mult succes la RTV! 

PS 4 - Pentru că nu pot să monitorizez furăciunea în timp real, îmi cer scuze faţă de Marilena Nedelcu pe care am numit-o între cei care conving oamenii să demisioneze de la Realitatea Media. Adică nu numai ea face asta, primesc informaţii din redacţie.. a fost o nedreptate din partea mea să o uit pe cea mai activă militantă pentru cauza RTV, domna producător general RTV Letiţia Zaharia-Bădescu, secondată de Mihai Cojanu, un băiat care cred că ţinteşte să devină adjunct de general producător RTV, susţinuţi de Arian Vigaru, un băiat bun, muncitor, şeful editorilor de montaj. Dragă Viga, oricum eşti recomandat să rămâi şeful editorilor de montaj, nu o mai pupa în cur pe Letiţia că nu-i nevoie...

3 comentarii:

... spunea...

Mai Gabita,de ce ai vrea sa ramai la o firma care este in insolventa???Mai stim si noi cum este cu insolventa,nu suntem chiar asa prosti...

De ce ai vrea sa ramai la realitatea media,ca sa lucrezi cu lembrau,cea care n-a muncit niciodata cu adevarat si care a stat pe salarii enorme, in timp ce se purta mizerabil in rarele momente in care nu era la tigara???sau...de ce ar vrea cineva sa lucreze chiar cu tine,care fie vorba-ntre noi nu te-ai omorat niciodata nici cu munca,nici cu aparatul oamenilor,ci doar cu diversiunea...???

Una peste alta,de ce sa vrei sa mai ai de-a face cu maleficul Vantu,care de trei ani incoace ne-a dat doar dureri de cap cu crizele lui de orgoliu.Ok, erau banii lui,dar putin respect putea sa aiba...ma rog...imi vine sa vomit cand vad tot circul asta si ma intreb: tu ce interes ai de scrii tocmai acum aceste lucruri??De ce atunci cand erai producator general nu ne-ai spus ca popa n-a fost reporter sau ca nu stiu cine nu stiu ce-a mai facut????erai deontolog :))?

Succes lucrarilor,laur!!!

Gabriel Bugnar spunea...

Laur... Nu ştiu care laur eşti, dacă Laurenţiu Bădescu sau altul... sper că altul pentru că adevăratul Bădescu nu asfel şi-ar susţine soţia. Totuşi, să te lămuresc, laur... de ce acum şi nu atunci, de ce ei şi nu noi, de ce aşa şi pe dincolo... din simplul motiv că e pe cale să fie furată televiziunea la care, fără să muncesc, aşa cum spui, mi-am lăast opt ani din viaţă. Dacă ai o problemă cu patronii, foşti sau actuali, te rog să li te adresezi lor, direct. Succes lucrărilor, de acord!

Oana Sima spunea...

Citindu-te, nu stiu caruia dintre sentimentele care imi apar cu involburare, sa-i dau curs. Probabil ca niciunuia pentru ca nu ar ajuta pe nimeni cu nimic, ci doar m-ar rascoli si mai tare. Nu pot insa sa nu ma uit, macar cu coltului ochiului, in urma si sa imi amintesc de vremurile cand (scuza-ma daca suna patriotic si comunist) era o placere si o mandrie sa lucrezi la Realitatea TV. Imi plange sufletul cand vad ceea ce se intampla, ca oamenii sunt tratati cum sunt tratati, ca sa nu mai vorbesc de competentele unor sefi care au ridicat slugarnicia si impostura profesionala la rang de politica manageriala de top. Nu pot decat, cu tristete in suflet, sa te felicit pentru curajul de a-ti sustine convingerile si pentru puterea de a spune lucrurilor pe nume. Pentru mine, personal, asta e o dovada ca ceea ce inca mai cred eu despre fosta echipa de la Realitatea TV a fost corect: a fost o echipa de o probitate morala, corectitudine si profesionalism cum nicio alta instituitie mass-media nu a avut vreodata! Bravo Gabi!

Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog