"Nu mor caii când vor câinii..." aşa zicea Bunicu' lu' Rici

miercuri, 6 iunie 2012

Moda Nicuşor Dan - mama va vota cu el

Despre existenţa lui Nicuşor Dan am aflat de pe net. Cred că de pe Facebook. În urmă cu vreo două săptămâni. La un moment dat, când am început să pricep cine sunt candidaţii la funcţia de primar general, mi-am zis că trebuie să aflu mai multe şi despre Nicuşor Dan. Aşa am ajuns pe http://nicusordan.ro/ . Din start, omul mi-a devenit simpatic aflând că a dat în judecată Primăria Capitalei. Şi nu o dată ci de mai multe ori. Eu am dat în judecată firma care ridică maşini în sectorul 1 (ridicarea maşinilor - un mare şmen de-al d-lui Chiliman - care "a reabilitat blocurile gratis" spune vecina mea din Floreasca) dar judecătorul respectivului proces nu mi-a dat dreptate, nu a dat nici firmei care are şmenul cu d-l Chiliman, a strămutat procesul la Buftea şi astfel s-a spălat pe mâini. Recunosc, nu am fost atât de tenace ca d-l Nicuşor Dan, nu am murit cu ei de gât, deci nu m-am mai dus la Buftea (nici citaţie n-am mai primit). Am rămas cu paguba de 800 de lei, şmenul d-lui Chiliman (ceva bani din banii mei au ajuns şi în buzunarele sale). Dar (nu numai prin contrast) pe Nicuşor Dan îl apreciez.
Apoi, văd că e o modă. D-na Alina Mungiu scrie despre Nicuşor Dan şi spune că va veni special în ţară pentru a-şi da votul lui Nicuşor. D-l Pleşu scrie editoriale "la liber pe net" în Dilema Veche susţinându-l pe acelaşi Nicuşor. Ba, aseară, la Digi24News, la emisiunea lui Luca Niculescu, l-am văzut pe Nicuşor. În urmă cu două zile, pe când ieşeam cu bicicleta din Herăstrău, un tânăr împărţea fluturaşi cu Nicuşor (cam pe vremea când d-l Paleologu era prins în horă, în acelaşi parc, la intrarea Charles de Gaulle cu angajaţii de la Rosal şi era filmat de carul de la Etno). Aflu de pe net că un "like" pentru Nicuşor este egal cu un vot. Distracţie maximă! Când cobor la metrou şi-l văd pe d-l Prigoană cum promite transport gratuit, nu mă gândesc decât c-a luat-o razna şi trebuie să depun toate eforturile pentru ca voturile să meargă la Nicuşor. Mai deunăzi, în autobuzul 135, fără să vreau, aud dialogul telefonic pasional al unui tânăr care, deşi nu părea să aibă 18 ani, ducea muncă de lămurire precum că trebuie votat Nicuşor. Admirabil!
Televiziunile, în schimb, nu sunt interesate de Nicuşor. Aseară, la Luca Niculescu, cum spuneam, era invitat Nicuşor şi d-l Marius Pieleanu. De ce l-a mai invitat pe Nicuşor, n-am înţeles, că doar d-l Pieleanu vorbea. Sau tocmai asta era ideea? La televiziunea la care lucrez, azi l-am văzut în direct pe Vanghelie. Multe minute. Totodată era şi pe Antenă. Vanghelie. Nicuşor, ioc! Chiar nicio televiziune nu are nicio simpatie pentru Nicuşor? Doar pentru ăilalţi candidaţi (în general USL)? Mircea Badea ştie cum merge treaba dar se face că plouă când spune că nu ştie de Nicuşor, n-a auzit, usturoi n-a mâncat, conferenţiare!... Să mă mai mir că nu i-a ieşit treaba cu Fabrica de chibrituri (lui Mircică)? De fapt, când nu mai ştiu care PD-L-ist scăpătat (pe făraş) a ieşit să-l sprijine pe Nicuşor, brusc, acesta i-a tăiat avântul spunând că-i mulţumeşte dar nu-l acceptă în echipă. Dacă m-aş încorda puţin v-aş spune şi despre cine-i vorba dar cred că e irelevant. Mai relevant e că până şi Liviu Mihaiu va vota cu Nicuşor! (chit că n-o să-l pună guvernatoru' Deltei...).
Altfel spus, Nicuşor a devenit o modă pentru tineri, complet neinteresant pentru televiziuni pentru că nu are bani  (nici rating nu pare să facă pentru că nu vorbeşte despre "almanahe"), recomandat de intelectualii subţiri, o reală speranţă pentru supăraţi de-ăştia ca mine cărora le e lehamite de mizeriile unuia precum Chiliman (a se citi toţi ceilalţi, şleahtă-de-şmenari-cărora-prea-puţin-le-pasă-de-Bucureşti-şi-bucureşteni). Nu cred că Nicuşor e îngerul salvator dar măcar nu-l văd venind cu ardeiul iute-n cur.
Ei bine, aici vă dezamăgesc: azi după-amiază am fost la mama, la Ozana. Fireşte, am ajuns să vorbim şi despre alegeri. Mama (65 de ani şi 7 clase) nu auzise de Nicuşor Dan. Cât despre ceilalţi "toţi sunt o apă şi-un pământ", zice mama. Recunosc în faţa organelor statului, mi-am convins mama să voteze cu Nicuşor. I-am dat toate argumentele programului său, ba chiar am mai pus şi de la mine vreo două (i le spun lui Nicuşor cu altă ocazie). "Da", îmi spune mama "dar ce nume-i ăsta, Nicuşor? Parcă aş alege un copil". Am mai citit zilele astea că unora nu le place vocea lui. E drept, nu e Placido Domingo. "Ei, mamă, ce vină are omul pentru numele dat de părinţi? Eu zic să-l votezi, aşa avem şansa să scăpăm de hoţi". "Bine, îl votez", a zis mama. Mă autodenunţ. Mi-am manipulat mama să-l voteze pe Nicuşor.

PS- La tanti Doina la poartă, soara mamei (mai mare cu vreo 10 ani), au venit de la PD-L şi i-au dat o şapcă, un tricou şi o umbrelă. Promit ca până duminică să o manipulez şi pe tanti Doina. Ba, mai mult, promit să-mi manipulez toată familia cu drept de vot. Pe nevastă nu pot, că e cetăţean moldovean.

PS2- Ar fi superdistractiv ca după toate luptele duse pe toate fronturile de USL, după ce Ponta s-a pozat cu Oprescu  iar acesta a inaugurat de 1 Mai Pasajul Pipera (la Basarab nici acum nu sunt deschise staţiile de tramvai - poate se deschid până duminică), după toate astea, zic, să iasă Nicuşor! Ă? Cum ar fi? Trai, neneacă!

1 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari pentru "manipulare".

Apropo de locul de bastina al sotiei, cred ca ai vazut ca Nicusor Dan este pentru Unire!

Mă abonez şi doresc să primesc noutăţile de pe acest site la adresa...

Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog