"Nu mor caii când vor câinii..." aşa zicea Bunicu' lu' Rici

vineri, 14 octombrie 2011

M-AM ÎNTÂLNIT CU DOMNUL ELAN LA CRÂŞMĂ

"Ylan se scrie cu E" mi-a spus domnul Elan Schwartzenberg ieri, la Restaurantul Doina din Bucureşti, de faţă cu vreo 50 de colegi de la RTV, Realitatea Media şi RTV-Realitatea Media (a+b). Îmi însuşesc observaţia, de acum încolo nu-l mai scriu pe domnul Elan cu Y. De vină este buna mea prietenă Sarah care, deşi aflată în altă ţară, când am întrebat-o dacă îl cunoaşte pe domnul Elan, m-a corectat... "Ylan"! Nu-l cunoaşte. Sigur, Sarah a crezut că acest nume comun în alte locuri (ca Gabriel la noi) eu îl scriu greşit şi m-a corectat. Dar dacă domnul Elan mi-a spus că e cu E, nu-l mai scriu cu Y, chiar dacă Sarah m-ar mai corecta o dată.

A fost prima întâlnire pe care am avut-o cu domnul Elan Schwartzenberg şi astfel, la fel ca toţi cei de faţă, am văzut că e real, cât se paote de viu. Unii, văzându-l timp îndelungat doar în fotografii, poate credeau că e făcut în Photoshop. Alţii, văzându-l la televizor poate au crezut că era făcut în Final Cut sau cine ştie ce soft special de grafică de televiziune. Nu. L-am văzut în carne şi oase şi, mai important, l-am auzit.

13 oct. 2011, Restaurantul Doina, Bucureşti. Pentru a proteja persoanele participante, atât din faţă cât şi din spate, le-am acoperit figurile. Pe a lui Elan, nu! Astfel, analiştii RTV nu pot afla cine a participat şi cine nu la întâlnirea cu Elan (în afară de mine, Sorin Enache, Sabina Antoniu, Cristi Marin, Sorin Mihai, Lucian Doroftei, ş.a. - să-mi spuneţi care vreţi să vă dau numele în clar să afle Ghiţă şi de la noi, nu doar de la telefon)

Spuneam într-un alt articol că domnul Elan vine dintr-o altă cultură şi cine se aşteaptă să vadă sânge pe pereţi din conflictul Ghiţă-Schwartzenberg n-are decât să aştepte, nu va fi aşa. Şi nu e. Am insistat în ultimele zile, în calitatea mea de angajat la Realitatea Media, am insistat pe lângă apropiaţii d-lui Elan, ca întâlnirile cu angajaţii Realitatea Media, RTV şi a+b să aibă loc într-o formă oarecare. Concluzia a fost că întâlnirea nu poate să aibă loc în hala Realitatea TV de la Realitatea Media prin închirierea spaţiului de către Asesoft pentru că domnii Ghiţă, Popa, Iacobescu, Chelemen, doamnele comisar Zaharia şi Gheorghe vor chiţibuşa astfel încât întâlnirea nu se va desfăşuta normal. Am avut gura aurită, asta s-a întâmplat a doua zi după ce am spus că în hală nu se poate... când doamna Irina Chirică a ajuns în hală şi i-a dat o anume dispoziţie unui angajat... cei sus-numiţi au chiţibuşat hi! hi! nu te ascultă nimeni! hi! doar pe noi ne ascultă! Mă rog, finalul a fost cel normal, nu cel chiţibuşat. Să revenim la domnul Elan. Nu am propus o locaţie anume pentru întâlnirea domnului Elan cu angajaţii săi (deci şi cu mine). Dacă era după mine mergeam la Cocoşatu', comandam mici şi bere şi chemam şi doi-trei lăutari. La Doina nu a fost decât cafea, suc, apă, n-a cântat nimeni şi mi-era foame că nu mâncasem de dimineaţă. Am băut o cafea şi un suc de piersici. Domnul Elan a dat băuturile pe gratis, fără alcool şi n-a dat nimic de mâncare. E drept, nici eu nu i-am spus că mi-era foame. Cum spuneam, n-a cântat nimeni, nici la difuzoare, nici live la ţambal. Domnul Elan a vorbit cam 50% din timp, un coleg care nu ştie nici el la ce firmă e, cam 49% din timp şi restul de 1% a fost împărţit de ceilalţi (eu am vorbit 0,007% iar Sorin Enache 0,003%, restul doar au murmurat a aprobare sau dezaprobare până la 1%). E drept, nu am ajuns chiar de la începutul întâlnirii, iar înaintea acestei întâlniri domnul Elan a avut o întâlnire cu colegii de la site pe care i-a convins (nu ştiu dacă cu voia sau fără voia sa) să demisioneze de la realitatea.net aproape toţi, adică să rămână la Ghiţă piratul; a rămas la realitatea.net Costi Rogozanu (întotdeauna mi-a părut că este un om cu mintea la el) şi alţi doi sau trei colegi ale căror nume, îmi cer scuze, nu le-am reţinut (din ce am aflat ulterior).

Domnul Elan a cerut să-i spunem pe nume, fără plural de politeţe. Mă voi conforma şi în această privinţă.

Nu ştiu ce s-au bucurat să afle colegii mei de la Elan. Eu m-am bucurat să aflu cum Elan l-a cunoscut pe domnul Vîntu (care niciodată nu a cerut renunţarea la pluralul de politeţe, îi spun mai departe "domnul"). Nu am înregistrat vorbele lui Elan (rog un coleg dintre cei care au făcut o înregistrare mai bună să-mi trimită şi mie pe mail). Până mă ajută cineva de la RTV cu o înregistrare, îl citez pe Elan, aproximativ: "Eram la Iaşi acum vreo 10 ani şi într-o seară, la o ieşire dintr-un bar, eram cu un prieten, am avut o altercaţie cu unii, i-am dat unuia un cap în gură. A doua zi m-a sunat cineva la telefon "Sunt Sorin Ovidiu Vântu". Ha! Credeam că e o glumă, cum să mă sune pe mine Vîntu... "Domnule, aseară te-ai atins de ceva ce este al meu" şi i-am răspuns "Domnule, să-ţi ţii dulăii acasă" şi aşa ne-am cunoscut." "Sorin, I Think this is the beginning of a beautiful friendship." l-aş completa pe Elan printr-o parafrază...

A mai spus Elan şi lucruri mai puţin importante...

De exemplu... un coleg l-a întrebat "Ghiţă a spus că ne dă 25% în plus la salariu. Tu, ca să rămânem la tine, cât ne dai?" Un cuvânt anume mi s-a oprit în gât, nu eu trebuia să-i răspund colegului ce-i dau... Elan a fost elegant, de data asta (nu ca atunci când l-a cunoscut pe domnul Vântu) şi a început să explice că împreună cu Sorin Enache a calculat un buget de salarii pentru următorii doi ani. Nu micşorează bugetul dar cu ajutorul lui Ghiţă piratul (nu i-a zis aşa, eu îi zic) salariaţii Realitatea Media vor fi mai puţini. El, Elan, nu micşorează bugetul aşa că banii demisionarilor se împart la cei rămaşi. Eh, mai face şi Ghiţă piratul lucurui bune.

A mai vorbit Elan despre politica editorială. A spus că el nu se pricepe la televiziune, nu vrea să se bage, e medic de meserie şi nu vede cum să le ceară el oamenilor de televiziune să facă una sau alta. Are încredere în Sorin Enache şi în profesioniştii de la Realitatea, el se va uita doar pe cifrele financiare. Am mai auzit ceva asemănător de la cineva care avea un Audi. Vreau să repet până devin plictisitor: puterea unei televiziuni stă fie în echidistanţă reală (cum a fost RealitateaTV până la intersecţia cu Audi-ul domnului Vîntu) fie, într-o măsură mai mică, o televiziune de ştiri este puternică dacă are un partizanat şi recunoaşte asta deschis, nu spune că n-a mâncat usturoi dar gura-i pute de la o poştă... Poate Elan reţine acest pasaj în care cred că sunt şi eu odată deştept şi nu ne va spune niciodată cum merge Mercedes-ul său de epocă (şi mie-mi plac maşinile vechi, poate mi-l împrumuţi, odată, o tură, după ce scăpăm de piraţi, promit să-l aduc înapoi intact).

A mai spus, doar de când am ajuns eu (cu întârziere) de patru ori, că nu ştie să mintă. Nu ştiu de ce dar când am auzit prima dată, n-am crezut. Abia la a treia oară am început să simt că nu prea ştie să mintă iar la a patra am fost convins.

A mai spus Elan că îi place cum scriu. I-am mulţumit. A zis că prima dată când m-a citit a vrut să-mi răspundă dar Sorin Enache nu l-a lăsat. Bine a făcut. În primăvară, când le-am scris patronilor de atunci, Vîntu şi Ghiţă, cel din urmă mi-a răspuns, nimeni nu l-a oprit şi uite la ce s-a ajuns!

În absenţa mea, cât am fost blocat în trafic pe drum de la Willbrook la Restaurantul Doina, bănuiesc că s-au mai spus următoarele:


  • Nu Realitatea Media trebuia să-şi convingă angajaţii să nu demisioneze. RTV avea nevoie să-i convingă să se angajeze la ei pentru că la RTV nu lucra nimeni decât acţionarul principal, şoferul domnului pirat Ghiţă (piratul nu apare în acte). În redacţia RealitateaTV existentă înainte de RTV era multă mizerie. Eu, unul, mă bucur că mizeria (borhotul, cum ar spune Sergiu) s-a coagulat în jurul lui Ghiţă piratul. Aşa trebuia să se întâmple pentru ca mizeria să nu mai fie la RealitateaTV, ba chiar să dispară măcar pentru o vreme de pe orice ecran de televiziune. Îmi pare rău pentru câţiva oameni de calitate care au fost păcăliţi şi umiliţi de piratul Ghiţă şi de ceilalţi piraţi de la RTV-Prahova Pirate Television, de acei buni profesionişti cărora Ghiţă piratul le-a dat două-trei sau mai multe salarii pentru un avans de credit pentru casă sau teren... Realitatea Media nu putea să facă astfel de înţelegeri umilitoare pentru angajaţii săi,  aşa că mă bucur pentru colegii care şi-au rezolvat problemele locative; eu locuiesc tot cu chirie. Dacă sunt mulţi cei care s-au dus la Ghiţă piratul asta mă îngrijorează în sensul că era adunată multă mizerie la RealitateaTV. Acum, aerul devine respirabil. La Otopeni, aerul e mai puţin poluat! Domnule pirat Ghiţă, vă mulţumesc!
  • În mod sigur, până la exiparea preavizelor, sunt aşteptaţi la Realitatea Media toţi cei care se răzgândesc şi de care este nevoie ca emisia de la 1 noiembrie încolo să meargă cât mai bine. Reangajarea celor cu adevărat utili care au fost prostiţi de Ghiţă piratul într-un moment de rătăcire este o certitudine şi mă bucur de această decizie din partea conducerii Realitatea Media, firma care deţine licenţa RealitateaTV, imposibil de piratat.
  • Îmi pare rău pentru acei colegi care au gândit pe sistemul "Ghiţă piratul îmi dă 25%. Realitatea Media ce îmi dă?" Doar în nume personal, pot să le răspund colegilor care au pus astfel problema: Realitatea Media prin locul de muncă pe care vi-l oferă la RealitateaTV vă asigură, înainte de toate, că din milioane de oameni din ţara asta lucraţi la o televiziune importantă, că atunci când vecinii ştiu că sunteţi ceva, orice, de la şofer la director, la RealitateaTV, asta înseamnă ceva important, demnitate! Când le veţi spune "m-am mutat la RTV" întrebarea va fi "ce e asta?" Altfel spus, prin apartenenţa la RealitateaTV însemnaţi ceva, la RTV sunteţi NIMENI PIRATUL. Iar RealitateaTV înseamnă ceva prin munca voastră de ani de zile. Banii promişi de Ghiţă piratul sunt pentru cele 90 de zile de probă (aşa scrie în contractele voastre, îmi pare rău pentru cei care aţi semnat ca Oprescu). La capătul zilelor cu număr căpitanul Chelemen şi comisarul Zaharia şi ceilalţi piraţi vă vor spune "nu mi-a plăcut de faţa ta, nu ai trecut proba"; veţi rămâne cu cei 25% luaţi în plus pe 3 luni şi vă veţi gândi că tot mai bine era când oamenii vă respectau ştiind că lucraţi la RealitateaTV. Rămâne de văzut dacă la Realitatea Media se vor face angajări, anul 2012 se anunţă unul greu... Iar demnitatea, ştiu, nu trece prin stomac... Şi e bine că e aşa.

  • Pentru oricare dintre cei care au lucrat la Realitatea TV până... să spunem... în urmă cu o lună: dacă primeaţi oferte de angajare de la ProTV, trebuia să decideţi între a lucra la RealitateaTV sau la ProTV. Ce ştiţi despre ProTV? Aţi auzit de televiziunea asta? Despre RealitateaTV aveţi informaţii pentru că lucraţi aici. Dar dacă oferta era de la Antena3? Trebuia să decideţi între Antena 3 şi RealitateaTV. Aţi auzit de Antena3? Aţi primit o ofertă de la Ghiţă piratul, de la RTV, firma şoferului său. Ce ştiţi despre RTV? Aţi auzit de televiziunea asta, RTV? Nu, dar va fi cea mai tare din parcare pe o piaţa care e în cădere liberă! Se închide 10TV mort din faşă! B1TV e în dificultăţi! RTV e cea mai tare din Portul Agigea! (Constanţa e puţin cam mare pentru RTV) Ştiţi despre RTV că v-a oferit 25% în plus la salariu pentru 90 de zile de probă. Apoi? Altă certitudine? Nu, nimic. Nu există pe piaţă. Doar cuvântul (volatil) al lui Ghiţă piratul şi al celorlalţi piraţi că veţi face cea mai tare televiziune din Portul Agigea! (acolo stau navele piraţilor). A apărut vreo televiziune pe lumea asta - în afară de RTV - prin fraudă totală? Încercând să fure aparatură, oameni, să cumpere, să mituiască, să promită marea cu sarea şi munţii Carpaţi? Ştie cineva dintre voi formarea unei noi televiziuni, astfel? Nici măcar OTV nu s-a format aşa! Speraţi să apară RTV pentru 25% pe trei luni? Să vă spun un secret: nu e nevoie să treacă 90 de zile... căpitanul Chelemen poate să spună, de pildă, după 30 de zile "proba ta s-a încheiat, m-am lămurit, nu eşti bun, pleacă acasă". Nimeni şi nimic nu-l obligă ca proba să fie de 90 de zile. Salutări de la Agigea!
  • Am mai auzit şi varianta "nimeni n-a venit să discute cu mine de la Realitatea Media, Ghiţă piratul, uite ce mi-a dat!" De ce trebuia să vină să discute cineva de la firma la care lucrezi de opt ani? Să-ţi spună unde lucrezi? La RealitateaTV? Sau să te roage să nu mergi la RTV... OK. La 1 noimebrie Realitatea TV va emite din sediul de la Willbrook. Din sfert în sfert de oră, alternativ, de la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Presei vor circula, de dimineaţa până seara, microbuze care merg la Willbrook şi înapoi. Transportul turei de noapte rămâne valabil. Emisia se face din studioul RealitateaTV din clădirea Willbrook cu trei care de reportaj. Pentru că Ghiţă piratul sechestrează aparatura Realitatea Media în Casa Presei, abia după ce mutăm emisia va fi posibil ca armata lui Ghiţă piratul să fie înlăturată pe cale legală şi astfel Realitatea Media să îşi recupereze aparatura care îi aparţine. Cei care aţi lucrat la Realitatea TV în urmă cu aproape opt ani vă amintiţi că timp de două săptămâni emisia s-a făcut şi de la Republica şi de la Casa Presei. Am mutat o televiziune difuzând materialele de la Republica şi prezentatorii din Casa Presei. Îi rog pe cei care au lucrat atunci să le povestească celor mai noi. Acum, ne mutăm din Casa Presei la Willbrock. Nu o putem face ca acum opt ani, în bună înţelegere şi de aceea, la început, emisia va fi din car. B1TV a emis mai bine de un an dintr-un car şi a fost foarte în regulă. Noi sperăm să o facem pentru cel mult o lună până recuperăm aparatura din mâinile piratului. Suntem profesionişti, ne descurcăm, piraţilor le-ar fi fost mai greu. Ghiţă piratul spune că aparatura e a lui. Ca şi când m-aş muta din apartamentul din care stau cu chirie dar când plec iau şi mobila, deşi nu era a mea, dar parcă proprietarul are nişte datorii la mine... dacă mă enervează îi iau şi wc-ul, şi cada din baie, şi ferestrele, şi uşile şi... de fapt îi iau casa cu totul, chiar dacă nu am niciun act pe ea şi chiar dacă proprietarul nu a garantat cu casa când l-am împrumutat cu bani. Elan a spus-o pe-aia cu autobuzul, eu am adaptat la situaţia mea locativă (deşi piratul nu s-a împrumutat la Realitatea Media ci doar s-a gândit că o fură ieftin).
Conducerea RTV (Prahova Pirate Television) [+click]
  •  Îmi cer scuze faţă de publicul larg, faţă de cei care nu lucrează la Realitatea şi nu ştiu la cine mă voi referi mai jos. Am o vorbă pentru trei colegi foarte dragi mie, Camelia Trăistaru, Costi Avganţi şi Răzvan Vasiliu, şefi de producţie la Ştiri. Toţi trei au demisionat de la Realitatea Media. Nu ştiu ce v-a promis Cătălin. Poate marea cu sarea şi că vă plimbă cu Jaguarul din parcarea din spate (să nu-l vadă colegii), habar n-am. Camelia, ne ştim de o viaţă, din ProTV. Costi, ne ştim de pe vremea când într-o noapte, la Republica, m-a înjurat Proclov (parcă aşa îl chema pe asociatul lui Prigoană) şi am plecat acasă instant fără să mai dau vreo emisie. Răzvane... să ne amintim câte am trăit la RealitateaTV de opt ani aproape? Promit să fac decontul de la Amsterdam. Nu ştiu ce vi s-a promis şi nu ştiu ce v-a făcut să rămâneţi la RTV. De voi, când am aflat, chiar m-am întristat. E ca atunci când mergi umăr la umăr ani de zile cu un camarad şi într-o situaţie oarecare, te uiţi peste umăr şi te descoperi singur. Nu cred că sunteţi oamenii care, la 1 noiembrie, să vă uitaţi la televizor şi să vedeţi că RealitateaTV nu mai e unde sunteţi voi... Apoi, uitaţi-vă la cei care vă înconjoară şi la piraţii din conducere... Nu ştiu cine sunt cei care au demisionat de la Realitatea Media şi nici câţi. Ştiu că aveţi şi voi supărările voastre. Şi eu le am pe ale mele. Nici mie, de exemplu, nu-mi place de o anume moderatoare. Dar nu contează ce-mi place mie. Pot să o respect ca femeie şi chiar dacă ar fi să fac o emisie cu ea, pot să fiu profesionist. Vom vedea pe 1 noiembrie câţi suntem proştii care am rămas la RealitateaTV şi câţi lucrează la RTV-Prahova Pirate Television 90 de zile de probă. Sper ca acei câţiva care suntem să ne facem treaba cu bucuria pe care am avut-o ani de zile, să regăsim mulţumirea de a merge la serviciu nu doar pentru bani ci sentimentul că ce facem noi, contează. Voi trei, Camelia, Costi, Răzvan... sunteţi din alt aluat decât Chelemen, Popa, Letiţia... Vă rog din tot sufletul, patetic, să vă răzgândiţi şi să nu acceptaţi să fiţi cumpăraţi cu un spanac de bani, să nu acceptaţi umilinţa promisiunilor fără acoperire. Dacă trebuie să demisionaţi de undeva, nu cred că de la RealitateaTV trebuie să o faceţi. Nu am avut curajul să-i spun vreunui coleg "demisionează" sau "nu demisiona". Fiecare şi le ştie pe ale lui. Fiecare om este o situaţie. Nu eu trebuie să dau sfaturi. Da, îi susţin pe cei care aleg RealitateaTV. Suntem oameni maturi şi fiecare trebuie să luăm decizii în funcţie de cum ne dorim să ne fie viaţa. Dar pentru voi trei chiar mi-ar părea rău să luaţi o mare ţeapă!
Onoare muncii!.... cum spuneau strămoşii.

PS 1 - Pentru Ghiţă piratul - te rog, spune-le adevărul celor trei colegi, garantez pentru ei, pot să ţină un secret. Mai sunt şi alţii pe care îi aşteptăm cu drag. Pe Mirela Voicu, nu! O excelentă profesionistă, un mare caracter! E nevoie de oameni de calitate şi la RTV!

PS 2 - Ieri s-a înregistrat şi prima demisie de la RTV. Colegul a ales Realitatea TV.

PS 3 - Promisiunea este ca azi (vineri) Realitatea Media să plătească salariile. Sper să fie aşa. Altfel e naşpa.


24 comentarii:

Piticu spunea...

esti ud tot.

de ce?

Gabriel Bugnar spunea...

De unde ştii mă Cristache cum sunt? M-ai controlat?

vasilissa spunea...

auzi, dar tu cum ai ajuns la intilnirea asta?

Gabriel Bugnar spunea...

Vasillissa dragă (nouă ne ajunge un singur nume, nu?) am ajuns cu maşina cu Cristi Marin, de la Willbrook unde am avut treabă la prima oră.

vasilissa spunea...

Gabi, e cont de google la vedere, daca vrei sa imi dau numele, nu am absolut nici o apasare. dar are vreo relevanta?

niculae spunea...

Pojaru Nicu, editor imagine la Realitatea TV, participant la intalnire si nedemisionar.
Au intrat salariile de la Realitatea Media. Ghita, mai pui si tu ceva peste aia 500ron intrati pe card(unora)?
Domn' Bugnar, zi-le fara jena!

Adriana spunea...

Dle Bugnar, am o intrebare la care de mult caut raspuns: cine stabileste invitatii din platou? As dori un raspuns clar cu nume, functie, emisiune. Multumesc.

Ciprian spunea...

Domnule Bugnar, ce se intampla cu Realitatea FM, de care stiu ca la un moment dat trebuia sa va ocupati? Oamenii de acolo au fost constransi sa semneze cu RTV (fara sa primeasca pana acum o copie a contractului), apoi au primit o instiintare de denuntare a contractelor pe care le aveau cu Realitatea Media, din partea ROVIGO. Mare parte din cei care lucreaza la RFM sunt cu contract de drept de autor. Ma gandesc ca Ghita nu are si licenta de radio. De aceea intreb: Cu RFM ce se intampla? NIMENI nu zice nimic despre celelalte parti ale trustului. Doar despre televiziune. Restul s-a pierdut pe drum? Nu pot sa cred ca nu stie nimeni de existenta lor... Multumesc!

Gabriel Bugnar spunea...

Vasillissa... Mă bucur că nu eşti anonim/ă. Apariţia cu nume şi prenume poate să ofere premisele unei frumoase prietenii.

Nicu... în problema salariilor chiar n-aş vrea să intru. Ştii foarte bine că treaba mea e de producător. Sunt alţii care au frânele banilor, cred că dacă e ceva de lămurit (şi sigur e!), ei trebuie să o facă.

Adriana... problema ridicată de tine e una de bucătărie internă. Nu sunt informaţii pe care să le pot scrie pe blog.

Gabriel Bugnar spunea...

Ciprian... da, am deschis RealitateaFM în sensul că la vremea aceea s-a aflat că Intact vor deschide un post de radio de ştiri, parcă NewsFM - din care a răsărit ZU (în condiţiile în care de vreo doi ani mă rugam de Sergiu Toader şi de Sorin Enache să facem ceva cu licenţa de radio, ei mă plimbau cu vorba...). Când s-a aflat că se deschide un radio la Intact, Sergiu mi-a cerut să deschid radioul fără niciun ban, în trei zile. Enache mi-a cerut ca publicitatea de pe tv să nu fie pe radio. Pe atunci era o treabă destul de dificilă. Am avut mare noroc cu un coleg extraordinar de priceput pe partea de radio, Mircea Păun. Fără Mircea, radioul n-ar fi existat. Îi mulţumesc şi acum. Este vorba de prima emisie în care aveam id-uri de post de radio, publicitate şi promo de radio dar preluam de la RealitateaTV cea mai mare parte a programului. Nu tot programul pentru că, de exemplu, emisiunea lui Stelian Tănase "Bucureşti strict secret" era penibil să o dai la radio, era profund vizuală, film documentar. La fel, nu mergea de dat pe radio nici "Mănânc deci exist" a lui Dan Chişu... şi altele. Atunci, în acele spaţii de emisie, am preluat alte produse din Grup, emisiuni de la The Money Channel, de la Romantica, programe care se pretau foarte bine la radio. Cu Mircea şi patru oameni plătiţi modic, radioul a mers timp îndelungat. Nimeni nu se aştepta să iasă, să sune atât de bine. După vreo două săptămâni am vizitat un prieten la Spitalul de Urgenţă şi toate radiourile pacienţilor era pe RealitateaFM. În taximetre, multe radiouri erau pe RFM, la fel şi în autobuze, când veneam spre redacţie, de multe ori ascultam RFM. Am avut un proiect în care cu bani extrem de puţini treceam la un program propriu, de adevărat radio de ştiri, naţional, asta după ce luni la rând am studiat radiouri de ştiri din străinătate. Sergiu a inventat-o pe Roxana Niculescu director de marketing la radio ştiind, fireşte, care-mi sunt alergiile. Nu discut argumentele lui discutabile. Am fost înlăturat cu totul de la radio când domnul Vântu a avut ideea să aducă fosta echipă a BBC-ului desfiinţat la Bucureşti iar mai apoi pe Turcescu, director. Cum a evoluat radioul, nu m-a mai interesat. Sincer, nici acum nu mă interesează şi în afară de RealitateaTV nu cred că mai există alte priorităţi. În trustul ăsta, nimeni, niciodată, nu mi-a încredinţat un proiect pe care să-l fac de la cap la coadă. M-au folosit doar unde au avut nevoie, uneori, bun la toate. Radioul a fost un proiect de suflet pentru mine, îmi pare nespus de rău că a eşuat. Pe lângă RealitateaTV încă se mai poate face cel mai tare radio de ştiri din ţară, poate din Estul Europei. Dar sigur nu-l va face nimeni, nu e simplu, deşi locul e gol pe piaţă. Ştiu bine că şi acum mă vor folosi unde au nevoie, cum au făcut întotdeauna. E drept, acum televiziunea trebuie salvată, în primul rând. Şi vreau să fie salvată. Dacă pică RealitateaTV, pică tot. Dacă e salvată sunt şanse şi pentru restul. Dar ştiu foarte bine că se vor folosi de mine cum au făcut-o întotdeauna după care alţii vin să taie feliile la tort. Sunt obişnuit, ştiu că nu sunt comod pentru nimeni. Nu am nici dimensiunea linguşelii, nici pe cea a şmenului. Sunt două mari defecte de-ale mele. E bine că am o meserie şi au nevoie de mine. Corect, nimeni nu e de neînlocuit după cum nici eu nu sunt nevoit să stau aici la nesfîrşit dacă nu mai am chef. Ăsta-i jocul.

Adriana spunea...

Dle Bugnar, inteleg punctul dvs. de vedere dar atunci va rog sa-mi spuneti fara nume sau emisiuni ci doar ca functii. Este foarte inmportant acest aspect fiindca cine stabileste politica de invitati in platou de fapt hotaraste directia pe care o va lua emisiunea si de fapt postul in sine.De ani buni nu vezi decat aceleasi figuri de "analisti" naimiti sa spuna lucrurile asteptate din start de la ei si care sunt platiti foarte bine pentru aparitiile lor. Unii chiar cred ca si-au marit consistent nivelul de trai. In final tot voi afla cine e de vina pentru derapajul evident de la deodontologie cu ajutorul dvs. sau nu. Multumesc dar citind ce ati scris pana acum chiar am crezut ca sunteti altfel.

Ciprian spunea...

Multumesc pentru raspuns, chiar daca indirect. Din ce am inteles eu, voalat desigur, RFM nu intra in calculele domnului Elan...

Gake spunea...

Bugnare pasăre rară
Te băgară aştia afară
Pâna'acu eraţi colegi
Iar de ieri de toţi te legi.
Cât plătiră don Ylan
Ca să latri-aici în van?
Se zvoneşte prin poiată
Ca ai cam facut-o lată.
O bălănganeai pe holuri,
O frigeai tot pe la Malluri
Asteptând nerfos să vie
Ziua de mers pe la caserie.
Na! C-a înţărcat bălaia
Şi ti-au pus in braţe foaia
Muncă să mergi să-ţi găsezi
Nu pe blog să militezi

Gabriel Bugnar spunea...

Adriana... politica editorială este stabilită de cel care decide, în speţă, cel care plăteşte şi de la el în jos de către toţi cei supuşi, în funcţie de poziţia ierarhică a fiecăruia. Judecata ta e logică, în practică ai fi uluită să afli că de multe ori unul şi acelaşi personaj e invitat pur şi simplu doar pentru că este la îndemână... Asta, uneori; alteori...

Cirpian... Nu ştiu ce socoteli are domnul Ylan, poate e mai bine să-l întrebi direct. Eu sunt producător la televiziune, despre asta pot să răspund la unele întrebări (nu cred că le ştiu pe toate).

Gake... Îmi imaginez cum ai stat şi te-ai ostenit să potriveşti cuvintele să iasă ceva rime din tine...Churchill recomanda un alt exerciţiu de imaginaţie... gândeşte-te că de fapt ne cunoaştem, te văd şi îmi imaginez cum îţi stă pe wc ieşind acelaşi ceva, tot din tine. Sper că-ţi ştii imaginea... şi în cazul tău mă bucur că nu eşti anonim; poeţii pot fi pseudonimi, mai ştim cazuri. Te asigur că nu orice Gake mă poate jigni! Te-ai ostenit degeaba.

bitul ratacit spunea...

Hm. Nu e bine! Ca e Realitatea TV, ca e RTV ajungi la mana cablistilor. Chestia asta cu "must carry" e cam praf in ochi, vezi cazul GSP.
Cine are o relatie mai ok cu RCS si Romtelecom o sa castige "locul pe cablu".Sincer cred ca asta e amenintarea principala.
Nu emisia efectiva e problema! niste materiale si emisiuni mai vechi cu o sigla acolo se pot difuza din cel mai parlit server. o regie cu cateva camere se poate incropi intr-o noapte. Dar la Nasu' Cablistu e mai nasol. Depinde de "enterese" !

rodica spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
rodica spunea...

ia sa vedem cum e cu patronii astia iubitori:
ghita zice: daca nu va dati demisia de la rtm nu va luati banii pt septembrie;
elan zice: eu voi da bani, din al meu buzunar,doar celor care nu si-au dat demisia de la rtm,sau si-au anulat demisia.
fapte: -demisionarii de la rtm,aia fara functii, nu si-au luat banii de la nimeni, iar prezentatorii(cel putin o parte din ei, de care am putut afla si eu)si-au luat salariile de la ghita chiar daca inca nu si-au dat demisia de la rtm;
- elan a dat banii la cei enumerati mai sus, dar si la unii prezentatori si reporteri care nu-si dadusera demisia de la rtm;
concluzia?: unii si-au luat 2 salarii( de sunt mai importanti, sunt imaginea statiei..etc), altii fluiera la luna. HALAL PATRONI, BLEAH
p.s.1 m-am abtinut sa fiu civilizata..de obicei sunt mai badaranca in exprimare. Respect
p.s.2 ce zici de asta gabi?...si nu sunt zvonuri, e de la surse , ca sa zic asa...

Gabriel Bugnar spunea...

Rodica,
Ştiu despre ce e vorba cu nebunia salariilor. Cazurile celor cu două salarii sunt foarte puţine, în general, din greşeală. Nu e firesc ca pentru oameni care au muncit la fel unul să ia două salarii, altul unul singur şi altul deloc. Cei de la Realitatea Media care încă nu au primit salariul vor primi banii luni. Acum, la Realitatea Media nu se poate face nimic fără aprobarea administratorului judiciar, aşa spune legea în cazul insolvenţei. Nu ştiu exact detaliile dar o parte din salarii vor fi virate luni doar din motive de procedură. Mai sunt oameni care deşi sunt angajaţi la Realitatea Media, nu au primit salariul pentru că raportul lor de activitate a fost depus la RTV şi nu la Realitatea Media cum era firesc. Aşa li s-a spus iar de la RTV nu-i plăteşte nimeni, cu bună ştiinţă, spunânduli-se "Vedeţi? Realitatea Media nu vă plăteşte, demisionaţi, veniţi la noi". Nu este decât o altă manevră ordinară din seria celor folosite de Ghiţă şi piraţii săi. Acesta este motivul din care nu au primit salariul, nu vreun fel de filatrare, cum spui, din partea Realităţii Media, nici vorbă! Cei care au rămas doar la RTV este firesc să fie plătiţi de RTV după cum cei care au rămas doar la Realitatea Media sunt plătiţi de Realitatea Media. Ghiţă a făcut unele plăţi doar pentru a se asigura că mituind oamenii, vor rămâne la el, dacă erau dintre cei importanţă pentru el care nu au demisionat de la Realitatea Media. S-a creat bulibăşeală la plata salariilor, e adevărat, dar cred că asta nu trebuie să ne mire prea tare, era de aşteptat. Cel mai important este, din punctul meu de vedere, ca nimeni care a lucrat să nu rămână fără salariu aşa cum Ghiţă, cu bună ştiinţă, nu mi-a plătit luna august şi 23 de zile din septembrie deşi am lucrat aşa cum mi-a cerut Cătălin Popa. E clar că banii n-o să-i mai văd niciodată. Dacă li se întâmplă asta şi altor colegi, indiferent cum se numeşte firma care-i lasă pe oameni fără bani, asta nu e în regulă. Sper ca Realitatea Media să se achite de toate obligaţiile financiare şi după ce se limpezesc lucrurile, în zilele următoare, sunt convins că dintre cei care trebuie plătiţi de Realitatea Media nimeni nu va rămâne fără bani.

Andreea spunea...

In orice caz, domnul Elan nu s-a tinut de cuvant. Am CIM cu Realitatea Media, nu lucrez insa la Stiri, ci in alta "divizie" din trust, si nu am luat banii pana acum, desi cei de la Realitatea TV i-au luat. Am primit si eu pe adresa de serviciu realitatea.net mesajul domnului Elan in care ne garanta personal ca vom lua banii pe 15 oct., mesaj de altfel publicat si in presa. Il acuza pe dl Ghita ca uita sa ii plateasca pe unii angajati. Ei bine, si domnia sa uita. Pe mine si pe colegii mei nu ne-a platit. Nu suntem demisionari, nu avem nicio legatura cu dl Ghita.

Gabriel Bugnar spunea...

Andreea...
Dă-mi te rog pe mail la ce "divizie" lucrezi. S-au făcut şi greşeli, cu o asemenea bulibăşeală era de aşteptat. Azi am descoperit că şi operatori care trebuiau plătiţi, din te miri ce motive nu au fost. Îndreptăm ce e de îndreptat. Mulţumesc.

Gabriel Bugnar spunea...

Andreea,

Multumesc pentru mail. Sper, cit de curind, sa se rezolve cele semnalate de tine. Sorin Enache a citit ce mi-ai scris si se ocupa de problema. Inca odata, mutumesc.

Andreea spunea...

Gabriel, multumesc si eu pentru reactia prompta.

eu spunea...

care operatori ? de platou sau teren?

MacGregor spunea...

Am pus un articol despre tine pe blogul meu. Mi se pare interesant ce scrii pentru ca confirma analiza mea de aici http://giorno24.blogspot.com/2011/10/razboi-juridic-pe-realitatea-tv.html

Oricum, deocamdata ai devenit pentru mine principala sursa de stiri despre ce se intampla la Realitatea.

Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog