"Nu mor caii când vor câinii..." aşa zicea Bunicu' lu' Rici

joi, 21 iunie 2012

ADRIAN NĂSTASE AŞA CUM L-AM CUNOSCUT SAU ILIE ILAŞCU ŞI NĂSTASE

Nu credeam că voi scrie vreodată despre Adrian Năstase.

Anul 1994. L-am filmat pe Ilaşcu în celula lui din puşcăria din Tiraspol şi am făcut un documentar. L-am înscris la Dakino. Mihaela Rădulescu poate să confirme. Ea a pledat ca filmul să fie la Dakino. Pentru ziua proiecţiei la Dakino, am trimis invitaţii la toţi liderii politici ai vremii, inclusiv la Corneliu Coposu, Ion Iliescu şi Adrian Năstase, pe atunci preşedintele Camerei Deputaţilor. Singurul care mi-a răspuns a fost Năstase. M-a sunat personal şi m-a invitat la el la birou, la Camera Deputaţilor. M-am dus. M-a întrebat "Domnule Bugnar, vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru Ilaşcu. Ce pot să fac pentru dumneavoastră? Cum pot să vă ajut?"

Anul 2000. Eram producător la ProTV. Am făcut un live de la PSD cu Adrian Năstase. După live, Năstase : "Domnule Bugnar, vă rog să vă gândiţi, aţi vrea să lucraţi pentru campania mea electorală?"

Sunt sigur că Adrian Năstase are păcatele lui. Da, nu mă bazez pe nimic. Sau poate doar pe faptul că pentru o candidatură la preşedinţie ai nevoie de bani mulţi. Ca român, mă simt umilit că un fost prim-ministru al ţării mele a ajuns în pragul sinuciderii. Nu ştiu cât a furat Năstase. Aş vrea ca şi Năstase, şi toţi politicienii care au furat/vândut ţara asta să fie pedepsiţi. Dar noi, ca români, să NU fim umiliţi. Oare preşedintele României, şeful statului, reprezentantul României în lume, ar putea să facă ceva să NU fim umiliţi? Mulţumesc.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Eu ma simt insultata de tot teatrul asta, pe care continua sa-l joace cu aroganta-i caracteristica. Sincer, daca tot a ajuns in pragul sinuciderii, cine e disperat isi zboara creierii direct, nu "tangential". Evident, se vor broda o multime de teorii ale conspiratiei pe acest subiect. Dar mă intreb dacă motivul acestei tentative au fost doar cei doi ani de puscărie, din care ar fi ispasit, in cel mai nefericit caz, 8 luni. Vorbim totusi de Adrian Nastase, destul de in varsta pentru a suferi de diverse boli... A "scapat" Omar Hayssam pe motiv de boala, daramite Nastase.

Cat despre faptul ca s-a purtat frumos cu tine, nu ma surprinde. E inteligent şi ii place sa fie inconjurat de profesionisti.

Gabriel Bugnar spunea...

larisimo... nu "s-a purtat" frumos cu mine. De inteligenta lui nu ma indoiesc. Ce ma doare e umilinta noastra, a tuturor.

Liudmila spunea...

La ce umilinta te referi?

Gabriel Bugnar spunea...

Lidmile, mă refer la faptul că un prim-ministru al României a fost condamnat în urma unui proces în care au fost de patru ori mai mulţi martori decât la Nuremberg, care a durat şase ani şi a ajuns la o condamnare doar pe baza dovezilor indirecte. Mă mai refer la faptul că la mijloc este DOAR jeg politic. Iar faptul că din cauza jegului politic întreaga lume e cu ochii pe noi ca urmare a acestei întâmplări, consider că este umilitor.

Liudmila spunea...

Nu stiu cum a fost judecat dar ma indoiesc ca are" mainile curate". Cat despre toata lumea.... nimic in stirile de la BBC si in cele americane. Am vazut reportajele romanesti , ele sunt jenante.

Gabriel Bugnar spunea...

Liudmila http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18529394

Totalul afișărilor de pagină

Persoane interesate

Faceți căutări pe acest blog